Tarifler
 
 
Tahin soslu ve kabaklı köfte sarması

Tahin soslu ve kabaklı köfte sarması

Yapılışı:
1-Sos için tahin, et suyu, limon suyu, kimyon ve kırmızı biberi bir kaseye koyup, çırpma teliyle çırpın. Bir kenarda, dinlenmeye bırakın.
2-Kabakları boyuna 5 mm. kalınlıkta dilimleyin ve hafifçe unlayarak, eleyin.
3-Bir tavaya yağ koyup, kızdırın.  Yağın 1/10 oranında kabakları bol yağlı tavada, hafifçe kızarıncaya kadar pişirin. Bir süzgeçte fazla yağlarını süzdürün. Soğumaya bırakın.
4-Kesme tahtası üzerine bir dilim kabak yayın. Uç kısmına bir köfte koyup, sararak yuvarlayın. Altı yağlanmış bir fırın tepsisine sırayla dizin. Kişi başı 4 adet kabaklı köfte hesaplayarak tepsileri doldurun.
5-Kabakların üzerine biraz yağ serpiştirin ve önceden 160’C ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin.
6-Fırından tepsiyi çekip, üzerine hazırladığınız ve son olarak bir daha çırptığınız tahinli sostan döküp, tekrar fırına koyup, 15 dakika daha pişirin.
7-Tepsileri fırından alıp soğumaya bırakın. Sonra porsiyonlayın.

Not:
Lezzetini artırmak için üzerine ceviz kırıntısı veya sumak serpebilirsiniz.
Tahin sos yerine domates sosuyla da pişirebilirsiniz.
 

1 Kişilik Malzeme

 
 
 
Btcwarz, bitcoin litecoin altcoin