Tarifler
 
 
Pırasa ve havuçlu tavuk

Pırasa ve havuçlu tavuk

Yapılışı:
1- Tencereye çiçek yağı ve kuşbaşı doğranmış piliç etlerini koyun. Orta hararetli ocakta etler mühürlenip, suyunu çekinceye kadar pişirin.
2- İnce kıyılmış sarımsak ve iki parmak genişliğinde doğranmış pırasaları ilave ederek 1-2 dakika kavurun. Küp doğranmış havuçları ekleyin 1-2 dakika daha kavurun. İri kuşbaşı doğranmış patatesleri ekleyerek birkaç dakika kavurmaya devam edin.
3- Malzemenin üzerini kaplayacak kadar sıcak su ekleyin. Et ve sebzeler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.
4- Tuz, karabiber ve maydanozu ekleyip bir taşım kaynatın ve ocaktan alın. Ilıdıktan sonra servise hazırdır.


Pırasa:
• Sağlık açısından ve mevsimsel olarak en güçlü ve besleyici sebzeler arasındadır.
• Yemeklerde soğan yerine kullanılabilir.
• Arzu edilirse üzerine beşamel sos dökülüp, fırınlanarak graten olarakta yapılabilir.

 
 
 
Btcwarz, bitcoin litecoin altcoin