Tarifler
 
 
Patlıcan ve Lor Peynirli Börek

Patlıcan ve Lor Peynirli Börek

Yapılışı:


1- Alacalı doğranmış patlıcanlar kuşbaşından daha küçük 1x1 cm. zar doğranır. Tuzlanarak 30 dakika dinlendirilip, bol suda yıkanır ve kurulanır.
2- Patlıcanlar bol yağda hafifce renk alıncaya kadar kızartılır. Bir süzgeçten fazla yağları çıkması için bekletilir.
3- Soğan çiçek yağında pembeleştirilir. Yeşil biberler eklenir ve kavrulmaya devam edilir.
soğan ve biberlerle beraber kavrulur. Kabukları soyulmuş domatesler küçük doğranır hep birlikte biraz daha kavrulur. Altı gram Tuz, karabiber, pul biber eklenir. Bir tepsiye dökülerek ılıması beklenir.
4- Tepsideki malzeme ılıyınca, patlıcan ve lor peynirleri eklenerek, bir kevgir vasıtasıyla karıştırılır.
5- Bir kasede çiçekyağı, süt, yumurta ve iki gram tuz konur ve çırpılır.
6- Bir tepsi yağlanır ve içine yufka yayılır. Üzerine az sütlü karışımdam eklenir. Üzerine tekrar yufka konur. Bu işlemi 3-5 kat arası yapın ve üzerine hazırladığınız harçı yayınız.
Üzerine tekrar yufka ve sütlü karışımdan koyarak ve bu şekilde 3-4 kat yapıp üzerine de kalan sütlü karışımından konur. Biraz dinlendirilir.
7- Dinlendirilmiş börek tepsisi 160 ‘C fırında yaklaşık 30 dakika renk alıncaya kadar pişirilir. Fırından alınır ve ılıması için bekletilir.
8- Dilimlenerek servis gastronomlarına konar ve termobakslara konarak sevk edilir.


Not:
1- Üzerine Susam ve çörek otu serpilebilir.
2- Bireysel olarak tek porsiyon olarak hazırlanabilir.
3- Kol böreği, gül böreği ve sarma şeklinde börek olarak da yapılabilir.
4- Yoğurt ve domates söğüşü eşliğinde servis edilebilir.
 

 
 
 
Btcwarz, bitcoin litecoin altcoin