Tarifler
 
 
Mantar ve Beşamel Soslu Tavuk

Mantar ve Beşamel Soslu Tavuk

Yapılışı:


1.Soğan, havuç, karabiber tanesi, karanfil koyduğunuz bol kaynar suda piliç etlerini 1 saat haşlayın ve soğutun. Kemiklerinden ayırarak, tiftikleyin ya da ince kibrit şeklinde doğrayın.
2.Kaşar peynirini rendeleyin. Bol suda hızlı bir şekilde 2 defa yıkayıp kuruladığınız mantarları ince dilimler halinde elle veya robotla doğrayın.
3.Bir tencerede sıvı yağı kızdırın. İnce piyaz şeklinde doğranmış soğanları ve kıyılmış sarımsağı koyun. Ara sıra karıştırarak, tuzunu serpin. Güzel bir renk alıp, yumuşayıncaya kadar kavurun.
4.Mantarları ve piliç etlerini ilave ederek 10 dakika daha sote edin.
5.Karabiberini ekleyip karıştırdıktan sonra ocaktan alın.
6.Başka bir tencerede tereyağı ve unu renk alıncaya kadar kavurun.
7.Meyane için soğuttuğunuz tavuk suyunu ekleyip, çırpma teliyle hemen çırpıp, seyreltin. Arzuya göre süt ilave ederek daha da lezzetlendirin.
8.Pişmiş mantar ve piliç etli karışımını tepsiye 2cm kalınlıkta yayın. Meyaneyi yayarak dökün. Üzerine rende kaşar peyniri serpip, 180’C’ye önceden ısıtılmış fırına verin.
9.30 dakika pişirin ve üzeri hafifçe kızarınca fırından alın.
10.Tepside bir bıçak yardımıyla porsiyonlayın, spatula yardımıyla sıcak olarak servis edin.
  
  
Not: Yanında garnitür olarak haşlanmış sebzeler, patates püresi, patates kızartması kullanılabilir.

1 Kişilik Malzeme

 
 
 
Btcwarz, bitcoin litecoin altcoin