Tarifler
 
 
Karabiber soslu tavuk gögsü kızartması

Karabiber soslu tavuk gögsü kızartması

Yapılışı
1.Tavuk göğüslerine, tuz, karabiber serpin.
2.Bir kabın içinde galeta unu, buğday unu, tuz, karabiber, kırmızıbiber ve kabartma tozunu bir kaşık yardımıyla, her tarafı eşit dağılacak şekilde karıştırın.
3.Bir kasede 1 adet yumurtaya, 150 ml süt formülüyle yumurta ve süt koyun, çırpın.
4.Bir tavuk gögsü alıp, önce galeta unlu karışıma, sonra yumurtalı süte batırın. Tekrar galeta unlu karışıma batırıp, bir tepsiye istifleyin.
5.Tavada sıvı yağı ısıtın, 3’er dakika tavukların her iki tarafını kızartın, yağının süzülmesi için süzgeçte sıcak bir bölümde bekletin.
6.Tavuk göğüslerini aldığınız tavadaki yağı hafifçe süzerek temiz bir tavaya aktarın. İçine margarini ekleyin ve eritin. Biraz un serpip, tuz ve karabiber kırıntılarından koyup, un renk alıncaya kadar hafifçe kavurun.
7.Ocaktan alıp, soğuk sütü ekleyip, hızlı çırpın. Koyulaşmaya başlayınca kıvamını ayarlama için, koyu olursa süt veya su, sulu olursa biraz nişasta ve unu az suda eritip ekleyin. Kıvamlı ve karabiber benekleri olan lekeli beyaz bir sosunuz olacaktır.
8.Servise gönderirken, tavuk göğüslerini ve sosu ayrı gönderin.
9.Tabağa tavuk gögüslerini koyup, üzerine küçük bir kepçe sos döküp servis edin.

Not:

Patates püresi, patates salatası veya çoban salatası ile servisi uygun olur.
Farklı bir versiyonu olarak piliç paneden yapılıp, karabiber sosu ile tamamlanır.
 

 
 
 
Btcwarz, bitcoin litecoin altcoin