Tarifler
 
 
Havuç ve Bademli Kek

Havuç ve Bademli Kek

Yapılışı:
1.26-28 cm çaplı kek kalıbını teyağıyla yağlayın ve 40 g. bademi iç kısmına  serpiştirin. Kalıbı çevirerek badem tozunu kalıba yayın.
2.Bir kaseye yumurta sarılarını ve 1/2 şekeri koyun, kabarıncaya kadar çırpın. Limon kabuğu rendesi, 1 çorba kaşığı limon suyu, likör, az tuz ekleyin ve karıştırın.
3.Başka bir kasede yumurta aklarını kalan şekerle sertleşinceye kadar çırpın.
4.Rendelenmiş havucu, badem tozunu, nişastayı, 1/2 çam fıstığını ilk karışıma ekleyip, karıştırın.
5.Hazırlanan bu karışıma kademeli olarak yumurta aklarını kaşık kaşık aşağıdan yukarı doğru karıştırarak yedirin. Yumuşak bir kıvamda olacaktır.
6.Bu karışımı yağlayıp badem serptiğiniz tepsiye dökün. 180 °C’ye ısıtılmış fırında  35 dakika pişirin.
7.Kalıptan çıkarın ve soğutun. Bir kek kabında sade olarak muhafaza veya aşağıda yazılı şekilde süsleyerek saklayıp, servis ediniz.

Not:
1-Keki 3 dilime ayırıp, aralarına krem şanti koyarak, 3 katlı yapabilirsiniz.
2-amamen krem şanti ile kaplayarak, yan tarafını badem, çam fıstığı kırıntıları ile üzerini şeker hamurundan havuç yaparak süsleyebilirsiniz.
3-Taze sıkılmış havuç suyu, bal ve likör karışımı gezdirdiğiniz tabağa keki koyabilirsiniz.  Eğer kıvam gerekirse az nişastayla havuç suyu koyulaştırılır. Fazla pişirilmez.Yoksa rengini kaybeder.
4-Koyu şeker şurubuna, arzu edilen meyve suyu veya püresi ekleyerek, kekin altına koyabilirsiniz.
 

 
 
 
Btcwarz, bitcoin litecoin altcoin