Tarifler
 
 
Fırında Sebzeli Piliç kavurması

Fırında Sebzeli Piliç kavurması

Yapılışı:


1- Tavaya az çiçek yağı,  kıyılmış sarımsak ve soğanı koyun, 1-2 dakika kavurun. Piliç etini ekleyip, yüksek ateşte 5 dakika kavurun. Kekik, tuz ve karabiberini ilave edip, karıştırın. Ocaktan alın ve ılımaya bırakın.
2- Bir fırın tepsisini yağlayıp, içine piliçleri dökün ve yayın.
3- Patates, patlıcan, kabak, kapya biberi, domatesi 5 mm kalınlıkta dilimleyin. Tepsiye aldığınız piliç etlerinin üzerine sırayla ve üst üste binecek şekilde ve arzu ettiğiniz sıklıkta sebzeleri dizin. Üzerine sıvı yağı, biraz galeta unu, tuz ve karabiberini serpin.
4- Tepsinin üzerini alüminyum folyo ile kapatın ve 180’C’ye önceden ısıtılmış fırında 90 dakika pişirin. Folyoyu alıp üzeri kızarıncaya kadar 10 dakika fırında tutun.
5- Sıcak veya soğuk olarak servis edin.

Servis önerisi:
• Piliç kavurmasına beşamel sos konup, pişirerek farklı bir yemek olarak değerlendirilebilir.
• ekik yerine fesleğen kullanarak farklı bir servis önerisi yapılabilir.
 

1 Kişilik malzemedir.


 
 
 
Btcwarz, bitcoin litecoin altcoin